Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19844
Назва: Організація діяльності міського товариства взаємного страхування майна від вогню в кінці ХІХ століття (на прикладі міста Харкова)
Автори: Хорошев, Олександр Миколайович
Ключові слова: статут
страхування від пожеж
взаємне страхування
організаційна структура
страхові внески
страхова винагорода
запасний капітал
Дата публікації: лют-2024
Видавництво: Старожитності Лукомор’я
Короткий огляд (реферат): У статті розглядяться історія виникнення товариства взаємного страхування від вогню в місті Харкові як одного з найстаріших подібних об’єднань Наддніпрянщини в кінці ХІХ століття. Особливу увагу автор приділяє організаційній структурі товариства, його управлінню та фінансовій діяльності. Аналіз діяльності та організаційних принципів існування товариств взаємного страхування дозволяє висвітлити побут українського міста тієї епохи та стан соціальної підтримки міського населення. Вивчення вітчизняних традицій системи взаємного страхування майна від пожеж є важливим в процесі становлення та подальшого удосконалення сучасної системи соціальної підтримки населення, в тому числі економічного захисту населення від збитків, нанесених пожежами, бойовими діями, природними катаклізмами тощо. Тому історичний аналіз розвитку страхування може дозволити уникнути фатальних помилок у його подальшому становленні та майбутньому розвиткові нашої країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19844
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fire insurance.pdf356,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.