Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20047
Назва: СТРЕСОВІ СТАНИ ПРИ ЗАНЯТТЯХ БОКСОМ ТА ПОВЕДІНКА СПОРТСМЕНІВ
Автори: Безименний, Ю.В.
Головко, Валентин Васильович
Ключові слова: Стресовий стан,бокс
Дата публікації: 24-кві-2024
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України, 2024
Бібліографічний опис: МАТЕРІАЛИ міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту»
Серія/номер: УДК 614.8;
Короткий огляд (реферат): Стресовий стан нерідко має місце при заняттях боксом. З отриманням сильного удару з’являється різке збліднення, а потім частий слабкого виконання пульс чи напів- непритомний або непритомний стан. Локалізація удару може бути якнайрізноманітні- ша: живіт, підложечкова ділянка, ділянка серця, бокова ділянка шиї, кут нижньої щеле- пи підборіддя. Механізм розвитку та, відповідно, впливу стресу різний залежно від ло- калізація удару.
Опис: При ударі в живіт (підгрудинну ділянку) явища розвиваються за меха- нізмом рефлексів з органів черевної порожнини на серце, судини і органи дихання. Різ- ке подразнення від сонячного сплетіння йде черевним нервом, по шийному симпатич- ному нерву, в центр блукаючого нерва, і з останнього на серце, викликаючи різке галь- мування (майже до зупинки) його скорочень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20047
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матеріали_ЗВД_2024(17).pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.