Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20066
Назва: САМБО ЯК БОЙОВЕ МИСТЕЦТВО
Автори: Єфремов, Є.М.
Хмелюк, Олександр Володимирович
Ключові слова: самбо,бокс
Дата публікації: 24-кві-2024
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України, 2024
Бібліографічний опис: МАТЕРІАЛИ міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту»
Серія/номер: УДК 614.8;
Короткий огляд (реферат): Самбо – це бойове мистецтво та вид бойового спорту, який виник у Радянському Союзі в початку 20-го століття. Термін «самбо» походить від абревіатури «Самозащита без оружия» (самозахист без зброї). Воно поєднує в собі елементи боротьби та ударної техніки. Самбо, його ще називають «невидимою зброєю», поєднує в собі фізичну куль- туру і видовище, спорт і самозахист.
Опис: Розробкою самбо почав займатися Спиридонов В.А. Так, саме він став першим творцем цього бойового мистецтва. У період з 1922 по 1933 рік їм була розроблена і описана в кількох книгах техніка самооборони. В якості основи для її створення були взяті англійський і французький бокс, «побутова бійка», а також японське бойове мис- тецтво дзю-дзюцу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20066
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матеріали_ЗВД_2024(1).pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.