Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20093
Назва: Вплив якості води лівих приток Дніпра на зміну його екологічного стану
Автори: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Третьяков, Олег Вальтерович
Ключові слова: поверхневі водна об'єкти
управління водними ресурсами
бесейновий принцип
вплив приток
Дата публікації: 21-бер-2024
Бібліографічний опис: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Третьяков О.В. Вплив якості води лівих приток Дніпра на зміну його екологічного стану. Молоді вчені 2024 – від теорії до практики: ХІV Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених (21 березня 2024 р.). Дніпро. 2024. С. 211-214.
Короткий огляд (реферат): Державне управління в галузі використання і охорони вод здійснюється на основі загальнодержавних, міждержавних та регіональних програм використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у розрізі річкових басейнів відповідно до статті 13 Водного кодексу України. Управління водними ресурсами річкових басейнів України здійснюється за басейновим принципом управління. Для забезпечення ефективного управління екологічною безпекою водних ресурсів створені басейнові ради, основними завданнями яких є: розробка пропозицій та забезпечення інтересів підприємств, установ і організацій у галузі використання та охорони вод, здійснення заходів щодо відтворення водних ресурсів у межах суббасейну; сприяння інтегрованому управлінню водними ресурсами в межах суббасейну; сприяння взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій. Науковими дослідженнями неодноразово було відзначено тенденцію до погіршення стану басейну річки Дніпро внаслідок техногенного навантаження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20093
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко, Пономаренко, Третьяков_Дніпро_2024.pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.