Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20549
Title: ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА МЕТОДИ У НАДАННІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ В УМОВАХ ВІЙНИ
Authors: Кердивар, Валентин Віталійович
Issue Date: 30-May-2024
Publisher: ДНДІ МВС України
Citation: Кердивар В.В. Інноваційні технології та методи у наданні психологічної допомоги в умовах війни. Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України: збірник тез доп. ІІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 травня 2024 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф., заслуженого юриста України В. Криволапчука. Київ: ДНДІ МВС України, 2024.С. 113-115.
Abstract: У сучасному світі війни та збройні конфлікти стали одними з найбільших викликів для суспільства, що впливають не лише на фізичне, але й на психологічне здоров’я людей. Психологічна допомога в умовах війни є критично важливою для підтримки психічного здоров’я військових, цивільного населення та їх сімей. Зокрема, посттравматичний стресовий розлад (далі – ПТСР), депресія, тривожність та інші психологічні проблеми стають поширеними явищами серед тих, хто пережив воєнні дії або постійно знаходиться під загрозою.
Description: У збірнику подаються результати наукових досліджень із питань забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України, зокрема розкрито специфіку надання психологічної допомоги в умовах війни, особливості психологічної підтримки захисників та захисниць України, психологічного супроводу ветеранів війни та членів їхніх сімей, феномен колабораціонізму тощо. Публікується за матеріалами роботи ІІІ Всеукраїнського міжвідомчого психологічного форуму «Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України», який відбувся в Державному науково-дослідному інституті МВС України (30 травня 2024 року). Видання може зацікавити науковців, практиків, представників органів державної влади, працівників правоохоронних органів, науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти та всіх небайдужих до сучасних проблем психології особистості.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20549
Appears in Collections:Науково-дослідний центр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кердивар_Збірник_Форум_30.05.24.pdf674,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.