Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20550
Title: НЕОБХІДНІСТЬ СТВОРЕННЯ УНІФІКОВАНИХ ПРОТОКОЛІВ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ТА ДОПОМОГИ ПРЕДСТАВНИКАМ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПІСЛЯ РОБОТИ В ЗОНІ АКТИВНИХ БОЙОВИХ ДІЙ
Authors: Похілько, Діана Сергіївна
Issue Date: 30-May-2024
Publisher: ДНДІ МВС України
Citation: Похілько Д.С. Необхідність створення уніфікованих протоколів психологічної підтримки та допомоги представникам сектору безпеки і оборони України після роботи в зоні активних бойових дій. Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України: збірник тез доп. ІІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 травня 2024 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф., заслуженого юриста України В. Криволапчука. Київ: ДНДІ МВС України, 2024.С. 282-284.
Abstract: На сьогодні в усіх службах сектору безпеки і оборони України є своя психологічна служба, яка забезпечує необхідний психологічний супровід персоналу впродовж усього строку служби та після виходу на пенсію. Відбір до служби, психологічне консультування, робота з сім’ями та рідними персоналу сектору безпеки і оборони України, психологічна підтримка в складних життєвих ситуаціях, вирішення конфліктних ситуацій службової діяльності, підтримання позитивного психологічного клімату в колективі, профілактика суїцидів та девіантної поведінки і багато чого ще забезпечує практичний психолог служб безпеки і оборони України на місцях несення служби.
Description: У збірнику подаються результати наукових досліджень із питань забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України, зокрема розкрито специфіку надання психологічної допомоги в умовах війни, особливості психологічної підтримки захисників та захисниць України, психологічного супроводу ветеранів війни та членів їхніх сімей, феномен колабораціонізму тощо. Публікується за матеріалами роботи ІІІ Всеукраїнського міжвідомчого психологічного форуму «Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України», який відбувся в Державному науково-дослідному інституті МВС України (30 травня 2024 року). Видання може зацікавити науковців, практиків, представників органів державної влади, працівників правоохоронних органів, науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти та всіх небайдужих до сучасних проблем психології особистості.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20550
Appears in Collections:Науково-дослідний центр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Похілько_Збірник_Форум_30.05.24.pdf677,12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.