Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/2264
Title: Розробка екологічно-безпечної й ресурсозберігаючої технології переробки вторинної сировини зі складним вмістом полівалентних металів
Authors: Резніченко Г. М., Бутенко А. М.
Keywords: Екологічно безпечна технологія, ресурсозберігаюча технологія, вторинна сировина, вольфрамовмісні сплави, кінетика розчинення.
Issue Date: 2017
Series/Report no.: ТЕБ;1
Abstract: Проаналізовано існуючі методи переробки вольфрамової сировини зі складним вмістом. Визначено, що ефективним, екологічно безпечним та ресурсозберігаючим способом є кислотне розчинення окремих компонентів у вторинній сировині. Запропоновано переводити у розчинний стан нікель та залізо, залишаючи вольфрам у твердій фазі. На підставі отриманих даних з кінетики розчинення з’ясовано, що для найбільшого ефекту доцільно застосовувати розведену азотну кислоту масовою часткою не більше 40 %. Досліджено кінетику розчинення нікелю і заліза, що дозволило встановити області протікання процесу, запропонувати математичні моделі й визначити кінетичні параметри: уявну енергію активації й константу швидкості за різних температур.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/2264
Appears in Collections:Науково-технічний журнал «Техногенно-екологічна безпека» 2017

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ReznichenkoA.-Vol-1-2017-61-67.pdf478,05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.