Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/2820
Title: Влияние спекаемости на условия прогрева углей, реакционную способность и термомеханические свойства кокса
Authors: Трегубов, Д.Г.
Улановский, М.Л.
Мирошниченко, Д.В.
Keywords: кокс
условия коксования
термомеханические свойства
реакционная способность
пластометрический показатель
математическое описание
фізико-хімічні властивості
термо-, граві-, калориметричні дослідження
Issue Date: 2003
Publisher: УХІН
Citation: Мирошниченко Д.В. Влияние спекаемости на условия прогрева углей, реакционную способность и термомеханические свойства кокса / Мирошниченко Д.В., Трегубов Д.Г., Дроздник И.Д., Улановский М.Л. // Углехимический журнал. – 2003. - № 3 – 4. - С. 29 – 32.
Series/Report no.: Углехимический журнал;№ 3-4
Abstract: Досліджено вплив спікливості восьми збагачених спікливих марок вугілля Г і Ж на умови їх коксування, реакційну здатність і термомеханічні властивості коксу. Встановлено наявність тісного зв'язку між пластометричні показником у, умовами нагріву вугілля в пластичному стані, а також реакційною здатністю і термомеханічними властивостями коксу. Отримано статистичні оцінки і попередній опис зазначених зв'язків.
Description: The influence was studied of caking capacity of eight washed coals of G and Zh grades on the conditions of coking, reactivity and thermal and mechanical properties of coke. A close relation was found between the plastometric index, the conditions of coal heating in the plastic state and also the reactivity and thermal and mechanical properties of coke. Statistic estimations were obtained and preliminary description of the above mentioned relations made.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/2820
Appears in Collections:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tregubov№3-4_2003UH.pdfВлияние спекаемости углей802,68 kBAdobe PDFView/Open
tregubov№3-4_2003UH.pdfКоксуемость - качество802,23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.