Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3190
Назва: | Оценка параметров пожаровзрывоопасности кетонов и альдегидов алифатического ряда |
Автори: | Трегубов, Д.Г. Тарахно, О.В. Шепелева, А.И. Жерноклев, Константин Владиславович |
Ключові слова: | алкілкетони температурні межі поширення полум’я температура спалаху температура кипіння молекулярна маса альдегид характерна температура можливість виникнення горіння |
Дата публікації: | 2004 |
Видавництво: | НУЦЗУ |
Бібліографічний опис: | Шепелева А.И. Оценка параметров пожаровзрывоопасности кетонов и альдегидов алифатического ряда / Шепелева А.И., Трегубов Д.Г., Тарахно Е.В., Жерноклев К.В. // Проблемы пожарной безопасности. - Харьков: АЦЗУ. - Вып. 15. – 2004 . - С. 237 – 242. |
Серія/номер: | Проблемы пожарной безопасности;Вып. 15 |
Короткий огляд (реферат): | Показана линейная зависимость между температурой вспышки, температурными пределами распространения пламени и молекулярной массой, температурой кипения алкилкетонов и альдегидов, что позволяет расчетным путем определять параметры их пожарной опасности в случае отсутствия экспериментальных данных. Для молекулярной массы такая зависимость установлена впервые. |
Опис: | Показана лінійна залежність між температурою спалаху, температурними межами поширення полум'я і молекулярною масою, температурою кипіння алкілкетонов і альдегідів, що дозволяє розрахунковим шляхом визначати параметри їх пожежної небезпеки в разі відсутності експеріментальних даних. Для молекулярної маси така залежність встановлена вперше. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3190 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
tregubov№15-2004ald-ket.pdf | пожаровзрывоопасности кетонов и альдегидов | 1,19 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
tregubov№15-2004ald-ket2.pdf | 1,2 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.