Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/4609
Назва: ПЕРВИННА ПІДГОТОВКА ПОЖЕЖНОГО-РЯТУВАЛЬНИКА
Автори: Безуглов, Олег Євгенійович
Колєнов, Олександр Миколайович
Іщук, Володимир Михайлович
Дата публікації: 2012
Короткий огляд (реферат): В даному навчальному посібнику розглянуто мету та завдання первинної підготовки рятувальника, основні керівні документи, які визначають діяльність підрозділів оперативно-рятувальної служби з питань організації служби, професійної підготовки та реагування на НС. Подано види засобів та спорядження індивідуального захисту пожежного-рятівника. Розглянуто види та типи пожежних рукавів, маркування, випробування та їх експлуатація. Наведено рукавне обладнання, види ручних пожежних стволів, переносних лафетних та моніторів. Розглянуто властивості повітряно-механічної піни і обладнання для утворення розчинів піноутворювачів та повітряно-механічної піни. Наведені види переносних пожежних драбин та порядок їх випробування. Немеханізований та механізований пожежний інструмент, що використовується підрозділами служби цивільного захисту при проведенні рятувальних робіт. Розглянуто види і типи пожежних автомобілів, їх маркування та комплектацію. Розглянуто загальні відомості про горіння та горючі речовини, а також первинні засоби пожежогасіння. Подаються відомості про протипожежне водопостачання та основні вимоги правил пожежної безпеки щодо навчальних закладів. Розглянуто організацію служби чергового караулу в пожежно-рятувальній частині та під час проведення оперативних дій за призначенням. Наведено порядок технічного обслуговування пожежно-технічного обладнання. Визначено класифікацію надзвичайних ситуацій. Розглянуто основи виживання на місцевості при проведенні пошуково-рятувальних робіт.
Опис: Навчальний посібник призначений для курсантів, слухачів вищих навчальних закладів МНС України, а також інженерно-технічного персоналу оперативно- рятувальної служби цивільного захисту, який проводить заняття з особовим складом з професійної підготовки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/4609
Розташовується у зібраннях:Кафедра пожежної та рятувальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
первинна підготовка рувальника.pdf6,93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.