Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5315
Назва: Управління природоохоронними територіями на засадах стратегічної екологічної оцінки
Автори: Варивода, Є.О.
Садковий, В.П.
Дата публікації: 2017
Видавництво: ФОП "Бровін О.В."
Бібліографічний опис: Варивода Є.О. / Управління природоохоронними територіями на засадах стратегічної екологічної оцінки / Є.О. Варивода, В.П. Садковий.– Х.: ФОП Бровін О.В., 2017.– 102 с.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено актуальність реформування національної системи природно-заповідної справи у зв’язку з прагненням інтеграції до Всеєвропейської екологічної мережі. Досліджено передумови та особливості впровадження методології стратегічної екологічної оцінки (СЕО) до управління природоохоронними територіями. Розглянуто зміст підходів СЕО, які полягають в аналізі геоекологічних наслідків та розробці природоохоронних рекомендацій з урахуванням вивчення потенціалу природно-територіальних комплексів у їхній просторовій диференціації, характеристиці можливостей їх використання, відновлення і поліпшення, формуючи наукові засади для прийняття управлінських рішень. Висвітлено практичну апробацію певних методологічних підходів СЕО на ситуативному прикладі розбудови екологічної мережі в межах Зміївського, Балаклійського та Ізюмського адміністративних районів Харківської області. Монографія може бути рекомендована науковцям, працівникам органів державного управління в галузі охорони навколишнього природного середовища, аспірантам і слухачам магістерських програм за спеціальностями «Екологія», «Технології захисту навколишнього середо-вища» та «Державне управління».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5315
ISSN: 978-617-7555-14-7
Розташовується у зібраннях:Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Варивода, Садковий.pdf5,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.