Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5388
Назва: Написання та підготовка до друку навчального посібника «Пожежна тактика»
Автори: Лісняк, Андрій Анатолійович
Тригуб, Володимир Віталійович
Сенчихін, Юрій Миколайович
Сировий, Володимир Васильович
Ключові слова: пожежа
гасіння пожеж
вирішальний напрямок
керівник гасіння пожежі
Дата публікації: 2016
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Серія/номер: Звіт про науково-дослідну роботу; № держреєстрації 0114U002229;Інв. № 335
Короткий огляд (реферат): У результаті виконання науково-дослідної роботи отримано навчальний посібник для викладання дисципліни «Пожежна тактика», в якому розглянуто: прогнозування параметрів розвитку пожежі, теорія, умови, способи та прийоми припинення горіння, тактичні можливості підрозділів оперативно-рятувальної служби при гасінні пожеж, організація гасіння пожеж в різних умовах та обстановці, організація управління силами та засобами на пожежі, розрахунок сил та засобів на гасіння пожежі спрощеним способом, розрахунок сил та засобів на гасіння пожежі аналітичним способом. Навчальний посібник рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямами підготовки «Пожежна безпека». Використання результатів роботи дозволить підвищити ефективність підготовки курсантів, студентів і слухачів навчальних закладів ДСНС України освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю пожежна безпека.
Опис: Об`єкт дослідження – параметри розвитку та гасіння пожежі, організація дій пожежно-рятувальних підрозділів при гасінні пожеж. Мета роботи – підвищення компетенції керівника гасіння пожежі під час планування та виконання оперативних дій з гасіння пожеж в різних умовах та обстановці. Метод дослідження – теоретичні дослідження та систематизація теоретичних відомостей та положень щодо організації гасіння пожеж в різних умовах. Результати НДР упроваджені в підрозділах ДСНС України, а також у навчальному процесі НУЦЗ України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5388
Розташовується у зібраннях:Пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
отчет НИР навч пос Пожежна тактика.pdf3,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.