Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5392
Назва: Провести дослідження та розробити довідник керівника гасіння пожежі
Автори: Сенчихін, Юрій Миколайович
Сировий, Володимир Васильович
Лісняк, Андрій Анатолійович
Аветісян, Вадим Георгійович
Тригуб, Володимир Віталійович
Остапов, Костянтин Михайлович
Ключові слова: пожежа
гасіння пожеж
КГП
Дата публікації: 2016
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Серія/номер: Звіт на складову частину науково-дослідної роботи;№ держреєстрації 0114U002477;
Короткий огляд (реферат): У результаті виконання складової частини науково-дослідної роботи отримані розділи довідника керівника гасіння пожеж. Використання результатів роботи дозволить підвищити ефективність управління при гасінні пожеж.
Опис: Об'єкт досліджень – фактори, що впливають на ефективність дій пожежно-рятувальних підрозділів під час виконання оперативно-тактичних заходів та аварійно-рятувальних робіт в процесі гасіння пожеж. Мета роботи – збір, аналіз та узагальнення інформації щодо тактико-технічних характеристик сучасної протипожежної техніки, характеристик вогнегасних речовин, технологій їх застосування як наукового підґрунтя удосконалення методичної і довідкової баз щодо дій керівника гасіння пожежі для виконання завдань за призначенням. Предмет досліджень – параметри розвитку та гасіння пожеж, показники якості вогнегасних речовин, тактико-технічні характеристики протипожежної техніки, рятувальних засобів та засобів індивідуального захисту, дії пожежно-рятувальних підрозділів під час виконання оперативно-тактичних заходів та аварійно-рятувальних робіт, а також вимоги щодо складання оперативної документації, пов'язаної з організацією пожежогасіння. Результати НДР упроваджені в підрозділи ДСНС України, а також у навчальний процес НУЦЗ України у вигляді Довідника керівника гасіння пожеж.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5392
Розташовується у зібраннях:Пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
звіт з НДР КГП.pdf1,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.