Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5777
Назва: РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ТРЕНАЖЕРУ ДЛЯ ОЦІНКИ ДІЙ КЕРІВНИКА ПРИ АВТОБУСНИХ АВАРІЯХ
Автори: Аветісян, Вадим Георгійович
Піксасов, М.М.
Золочевська, Т.Г.
Ключові слова: аварійно-рятувальні роботи
автобусні аварії
Дата публікації: 2017
Видавництво: НУЦЗу
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – аварійно-рятувальні роботи при ліквідації наслідків автобусних аварій. Мета роботи – визначення рівня підготовленості здобувача вищої освіти до управління підрозділами рятувальної служби під час проведення аварійно-рятувальних робіт при ДТП. Метод дослідження – статистичний аналіз проведення аварійно-рятувальних робіт при автобусних аваріях. Аналіз технології проведення рятувальних робіт при автобусних аваріях показує, що найбільший вплив на організацію та послідовність їхнього проведення має прийняття рішення керівником. Важливим етапом підготовки керівника рятувальних робіт є надання навичок прийняття рішення. Важливим елементом надання таких навичок є розробка алгоритму прийняття рішення керівником рятувальних робіт в екстремальній ситуації. В даному випадку мова йде про організацію рятувальних робіт при автобусних аваріях. На хід прийняття рішення впливає інформаційне забезпечення керівника, уміння збирати та аналізувати інформацію, що надходить від різноманітних джерел, відсіювати зайве та визначати головне. Здатність використовувати необхідну інформацію в організації дій підрозділів одна з важливих здібностей керівника рятувальних робіт. Для забезпечення виконання завдань аварійно-рятувальних робіт в будь-яких умовах керівник має зберігати рівновагу та витримку в екстремальних ситуаціях. В тренажері закладено ситуації які дозволяють визначити вплив психологічної складової на керівника рятувальних робіт при транспортних аваріях Результати НДР упроваджені в навчальний процес університету.
Опис: Звіт про НДР: 25 с., 30 рис., 7 джерел. Об’єкт дослідження – аварійно-рятувальні роботи при ліквідації наслідків автобусних аварій. Мета роботи – визначення рівня підготовленості здобувача вищої освіти до управління підрозділами рятувальної служби під час проведення аварійно-рятувальних робіт при ДТП. Метод дослідження – статистичний аналіз проведення аварійно-рятувальних робіт при автобусних аваріях. Аналіз технології проведення рятувальних робіт при автобусних аваріях показує, що найбільший вплив на організацію та послідовність їхнього проведення має прийняття рішення керівником. Важливим етапом підготовки керівника рятувальних робіт є надання навичок прийняття рішення. Важливим елементом надання таких навичок є розробка алгоритму прийняття рішення керівником рятувальних робіт в екстремальній ситуації. В даному випадку мова йде про організацію рятувальних робіт при автобусних аваріях. На хід прийняття рішення впливає інформаційне забезпечення керівника, уміння збирати та аналізувати інформацію, що надходить від різноманітних джерел, відсіювати зайве та визначати головне. Здатність використовувати необхідну інформацію в організації дій підрозділів одна з важливих здібностей керівника рятувальних робіт. Для забезпечення виконання завдань аварійно-рятувальних робіт в будь-яких умовах керівник має зберігати рівновагу та витримку в екстремальних ситуаціях. В тренажері закладено ситуації які дозволяють визначити вплив психологічної складової на керівника рятувальних робіт при транспортних аваріях Результати НДР упроваджені в навчальний процес університету.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5777
Розташовується у зібраннях:Пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
звіт.pdf2,95 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
link.pdf101,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.