Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5826
Title: УПРАВЛІННЯ ТА МОНІТОРИНГ ПРИ НЕВІДКЛАДНИХ ПОШУКОВО- РЯТУВАЛЬНИХ І АВАРІЙНИХ РОБОТАХ
Authors: Соколов, Дмитро Львович
Єлізаров, Олександр Вікторович
Keywords: управління, моніторинг, невідкладні пошуково-рятувальні роботи, аварійно-рятувальні роботи
Issue Date: 2016
Publisher: Національний університет цивільного захисту України
Citation: Всеукраїнська науково-практична конференція «Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика»: тези доповідей (28–29 квітня 2016 р.). НУЦЗУ. Харків, 2016. С. 247-248.
Abstract: В роботі основну увагу слід приділити розробці спеціалізованих малогабаритних web-камер для оснащення пожежних і рятувальників. Використання web-камер при оснащенні пожежних і рятувальників, які перебувають на місці надзвичайної події чи пожежі, представляється перспективним напрямком вирішення задач оперативного управління силами і засобами як безпосередньо з місця гасіння пожеж або проведення пошуково-рятувальних і аварійних робіт, так і дистанційно. Таке оснащення пожежних і рятувальників дозволить співробітникам штабу пожежогасіння (або ліквідації надзвичайної ситуації) в режимі реального часу проводити оцінку обстановки і керувати діями особового складу, а також зберегти інформацію про дії особового складу під час гасіння пожежі або проведення пошуково-рятувальних і аварійних робіт для подальшого аналізу дій підрозділів і окремих співробітників.
Description: В роботі основну увагу слід приділити розробці спеціалізованих малогабаритних web-камер для оснащення пожежних і рятувальників. Використання web-камер при оснащенні пожежних і рятувальників, які перебувають на місці надзвичайної події чи пожежі, представляється перспективним напрямком вирішення задач оперативного управління силами і засобами як безпосередньо з місця гасіння пожеж або проведення пошуково-рятувальних і аварійних робіт, так і дистанційно. Таке оснащення пожежних і рятувальників дозволить співробітникам штабу пожежогасіння (або ліквідації надзвичайної ситуації) в режимі реального часу проводити оцінку обстановки і керувати діями особового складу, а також зберегти інформацію про дії особового складу під час гасіння пожежі або проведення пошуково-рятувальних і аварійних робіт для подальшого аналізу дій підрозділів і окремих співробітників.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5826
Appears in Collections:Кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Соколов, Єлізаров.doc37,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.