Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6142
Назва: СПОСІБ ГАСІННЯ НИЗОВИХ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ ЗА ДОПОМОГОЮ БІНАРНИХ ГЕЛЕУТВОРЮЮЧИХ СИСТЕМ
Автори: Савельєв, Дмитро Ігорович
Кірєєв, Олександр Олександрович
Трегубов
Онацька
Ключові слова: Лесные пожары
гелеобразующая система
chemical firebreaks
separate-successive application
coniferous forest litter
gel-forming systems
тушение лесных пожаров
химические опорные полосы
Дата публікації: 27-лис-2017
Бібліографічний опис: Бюл
Серія/номер: 22;
Короткий огляд (реферат): Спосіб гасіння низових лісових пожеж за допомогою бінарних гелеутворюючих систем полягає у тому, що вогнегасну речовину формують в процесі подачі шляхом змішування двох водних розчинів і при цьому утворюється не горючий та не текучий гель, який створює ізолюючий, інгібіруючий та охолоджуючий вплив; спосіб, що заявляється, відрізняється тим, що лісова підстилка просочується роздільно-послідовно компонентами для утворення гелю і запобігання поширенню полум'яного горіння та тління по обробленій смузі. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що роздільно-послідовна подача компонентів розчину забезпечує утворення гелю як у внутрішніх шарах лісової підстилки, так і на її поверхні. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що гель разом з лісовою підстилкою утворює тверду порувату систему, яка значно довше зберігає вологу, а після висихання має теплоізолюючі та негорючі властивості.
Опис: Спосіб гасіння низових лісових пожеж за допомогою бінарних гелеутворюючих систем полягає у тому, що вогнегасну речовину формують шляхом змішування двох водних розчинів в процесі подачі, і при цьому на поверхнях матеріалів утворюється негорючий та нетекучий гель. При цьому лісова підстилка просочується вглиб за рахунок роздільно-послідовної подачі двох водних розчинів для утворення смуги негорючого об'ємно-розподіленого у лісовій підстилці гелю, який зберігає вогнезахисні властивості в часі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6142
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
get_pdf.pdfреферат58,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
get_pdf (1).pdfОПИС ДО ПАТЕНТУ НА КОРИСНУ МОДЕЛЬ148,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
images (2).pdfПатент2,32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.