Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6471
Назва: Спосіб оцінки схильності зернистих матеріалів до самонагрівання
Автори: Трегубов, Д.Г.
Тарахно, О.В.
Жерноклев, Константин Владиславович
Оржиховський, Д.С.
Ключові слова: самозаймання
електроконтактний нагрів
зерниста проба
тепловиділення
компенсація
температура
самонагрівання
займання
можливість виникнення горіння
Дата публікації: 2015
Видавництво: ВАК
Бібліографічний опис: Патент 98931 Україна, МПК7 G01N 25/20. Спосіб оцінки схильності зернистих матеріалів до самонагрівання / Трегубов Д.Г., Тарахно О.В., Жернокльов К.В., Оржиховський Д.С.; заявник та патентовласник НУЦЗУ 2014 13114; заявл. 08.12.2014 ; опубл. 12.05.2015, Бюл. №9.
Серія/номер: Бюлетень ВАК;9
Короткий огляд (реферат): Спосіб оцінки схильності твердих речовин до самозаймання включає процес електроконтактного нагріву зернистої проби. Вимірюють кількість тепловиділення методом компенсації електричної потужності та реєструють температуру самонагрівання та температуру займання в умовах досліду.
Опис: 1. Спосіб оцінки схильності твердих речовин до самозаймання полягає у тому, що в процесі електроконтактного нагріву зернистої проби вимірюють кількість тепловиділення методом компенсації електричної потужності та реєструють температуру самонагрівання та температуру займання в умовах досліду. 2. Спосіб по п.І, який відрізняється тим, що вимірює температуру самонагрівання твердої речовини не за фактом самовільного збільшення температури середовища, а за фактом зменшення споживання електроенергії пробою від еталонної залежності; вимірює температуру займання твердої речовини не за появою полум’я, а за фактом припинення споживання електроенергії пробою. 3. Спосіб по п.І, за яким методика визначення умов самонагрівання відрізняється тим, що ці умови визначаються безпосередньо за кількістю тепловиділення та температурою самонагрівання в досліді; або за часом нагріву до заданої температури за постійної потужності електроживлення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6471
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tregubovPat2.pdfСЗ-патент522,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
tregubovPat2.pdfПатент по СВГ808,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.