Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6523
Назва: Державне страхування від пожеж на території Луганщини у 1924-1925 роках (на матеріалах Державного архіву Луганської області).
Автори: Харламов, Михайло Іванович
Титаренко, Андрій Вікторович
Олейник, Дмитро Володимирович
Ключові слова: страхування, пожежа, Держстрах, страховий агент, Донецька губернія, Луганська округа.
Дата публікації: лют-2018
Видавництво: Гілея
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є розгляд особливостей страхування державного та приватного майна від пожеж на території Донецької губернії (до складу якої входила більша частина сучасної Луганської області) з 1924 по 1925 рік, згодом з 1925 року територія Луганської округи. В роботі використовуються проблемно–хронологічний та історико–системний методи дослідження, що дозволили об’єктивно підійти до розгляду даної проблеми. Дана наукова розвідка базується на досі не вивчених специфічних архівних джерелах, що знаходяться у Державному архіві Луганської області. В статті аналізуються особливості страхування від пожеж державного майна та майна, що належало приватним особам Головним управлінням державного страхуванняУСРР (Держстрахом). Розглядаються деякі проблеми взаємовідносин страхових агентів, населення та державних управлінських органів різних рівнів в галузі страхування майна від пожеж.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6523
ISSN: 2076-1554
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Харламов стаття Гілея 1.pdf2,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.