Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6672
Назва: Корозійностійкі в’яжучі матеріали на основі системи CaO – BaO – Fe2O3 – SiO2 поліфункціонального призначення
Автори: Дейнека, В.В.
Ключові слова: твердофазний синтез
процеси гідратації
субсолідусна будова
фазові рівноваги
система СaО – ВaО – fe2О3 – siО2;
в’яжучі матеріали та бетони
Дата публікації: 2011
Видавництво: Старолат В.М.
Бібліографічний опис: Корозійностійкі в’яжучі матеріали на основі системи CaO – BaO – Fe2O3 – SiO2 поліфункціонального призначення [Текст] / Дейнека В.В. // Авторефераты : Кандидатские - ФОП Старолат В.М., 2011.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена розробці та отриманню на основі сполук чотирикомпонентної системи CaO – BaO – Fe2O3 – SiO2 корозійностійких спеціальних цементів поліфункціонального призначення, які можуть використовуватись для отримання високоміцних захисних та корозійностійких тампонажних бетонів. Одержанню цементів поліфункціонального призначення передувало теоретичне дослідження чотирикомпонентної системи CaO – BaO – Fe2O3 – SiO2 в області субсолідусу. За допомогою термодинамічного методу аналізу встановлено фазові рівноваги та здійснено тетраедрацію системи при передбачуваній температурі синтезу – 1200 °С. Досліджено процеси гідратації кальцій-барієвого феросилікатного цементу і встановлено, що основними продуктами гідратації є гідросилікати барію та гідроферити кальцію і барію різної основності, що забезпечує високі міцністні характеристики цементному каменю. Базуючись на проведених теоретичних дослідженнях отримано матеріали з наступними властивостями: високоміцні (міцність на стиск – до 58,9 МПа), захисні (розрахунковий коефіцієнт масового поглинання – до 247 см2/г) та корозійностійкі (коефіцієнт ульфатостійкості – 1,31) цементи. Створено ресурсо- та енергозберігаючу технологію отримання кальцій-барієвих феросилікатних цементів на основі техногенних відходів. Захисні бетони з різними заповнювачами, отриманні на основі розробленого цементу характеризуються високою міцністю (межа міцності на стиск – 58,4 МПа), ступенем розміцнення в інтервалі температур 20 – 1200 °С (до 15 – 19 %), можуть застосовуватись при температурах служби до 1200 °С.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6672
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.