Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6721
Title: МОДЕЛЮВАННЯ ДАЛЬНОСТІ ТА ВИСОТИ ПІДЙОМУ ГІДРАВЛІЧНОГО СТРУМЕНЯ ЗА РОЗПОДІЛІВ ЗНАЧЕНЬ ДІАМЕТРУ НАСАДКИ ТА КУТА НАХИЛУ ПОЖЕЖНОГО СТВОЛА
Authors: Корєнєва, Кристина Валеріївна
Міщенко, Ігор Вікторович
Keywords: пожежний ствол
гідравлічний струмінь
похибка
Issue Date: Mar-2018
Publisher: Національний університет цивільного захисту України
Citation: Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. – Харків: НУЦЗ України, 2018.
Abstract: Розглядається задача аналізу впливу випадкових відхилень від номінальних значень діаметру конічної збіжної насадки та кута нахилу пожежного ствола на геометричні параметри траєкторії струменя води, зокрема, дальності та висоти підйому. Аналіз отриманого емпіричного розподілу щодо прийняття гіпотези нормальності базується на порівнянні вибіркових коефіцієнтів асиметрії та ексцесу з вибірковими середньоквадратичними відхиленнями коефіцієнтів асиметрії та ексцесу. Використання підходу на основі сімей розподілів Пірсона обґрунтовує доцільність апроксимації емпіричного розподілу теоретичним, а саме бета-розподілом, що зводиться до визначення вибіркових оцінок моментів і розрахунку параметрів бета-розподілу.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6721
Appears in Collections:Кафедра прикладної механіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018-MishchenkoKoreneva-NUCZU.pdf464,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.