Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6726
Назва: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПОЖЕЖІ НА ПОЛІГОНІ ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ
Автори: Виноградова, Наталія Олексіївна
Колосков, Володимир Юрійович
Ключові слова: полігон тпв
пожежа
екологічна безпека
Дата публікації: бер-2018
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Бібліографічний опис: Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. – Харків: НУЦЗ України, 2018.
Короткий огляд (реферат): Виникнення на полігоні ТПВ пожежі призводить до збільшення його негативного впливу на довкілля, який пов'язаний зі зростанням рівня забруднення атмосфери продуктами горіння сміття, просочування токсичних речовин разом з водою, яка використовується для гасіння вогню, обвалів та зсувів мас сміття з його розповсюдженням на сусідні ділянки, тощо. При цьому умови, що складаються під час пожежі, суттєво ускладнюють завдання моніторингу стану безпеки полігону ТПВ. За результатами аналізу умов займання та подальшого перебігу пожеж уна полігонах ТПВ було розроблено рекомендації стосовно впровадження на полігонах ТПВ комплексу заходів та засобів щодо забезпечення пожежної безпеки, зокрема систем запобігання пожежі, протипожежного захисту та організаційно-технічних заходів. Впровадження запропонованих рекомендацій у практику експлуатації вже існуючих та створення нових полігонів ТПВ дозволить суттєво знизити рівень негативного впливу подібних об’єктів на довкілля за рахунок попередження його складових, пов’язаних з займанням відходів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6726
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2018-VynogradovaKoloskova-NUCZU.pdf260,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.