Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6858
Назва: Діяльність пожежних інспекторів та завідувачів пожежною охороною (брандмейстерів) промислових підприємств у 1927–1930–х роках в Україні.
Автори: Харламов, Михайло Іванович
Ключові слова: промисловість, пожежа, протипожежна охорона, пожежний інспектор, брандмейстер.
Дата публікації: 2018
Видавництво: Гілея
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є розгляд специфіки роботи пожежних інспекторів та брандмейстерів промислових установ України у 1927–1930–х роках ХХ сторіччя. В статті розглядаються загальні питання діяльності вогнеборців на відповідальних посадах інспекторів пожежної справи та завідувачів пожежною охороною індустріальних закладів УСРР. Розглядаються малодосліджені аспекти прав та обов’язків вищезгаданих посадових осіб, особливості їх взаємодії між собою. В роботі використовуються проблемно– хронологічний та історико–системний методи дослідження, що допомогли об’єктивно підійти до аналізу вказаних проблем. Дана наукова стаття базується на архівних джерелах, які вперше введені у науковий обіг, що знаходяться у Державному архіві Харківської області (ДАХО), а також на інших малодосліджених документальних джерелах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/6858
ISSN: 2076-1554
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гилея май 2018.pdf3,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.