Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/8685
Назва: ПРОБЛЕМИ ПРОГНОЗУВАННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПРИРОДНО-ТЕХНОГЕННОГО ХАРАКТЕРУ
Автори: Матухно, Василь Васильович
Ключові слова: Природно-техногенний ризик
надзвичайна ситуація
прогнозування
Дата публікації: 21-лют-2019
Видавництво: Харків: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Типографія НУЦЗУ, 61023, Харків, вул. Чернишевська, 94
Серія/номер: Матеріали наук.-практ. се-мінару;С. 114-115.
Короткий огляд (реферат): Природно-техногенний ризик розглядається в даній роботі, як техногенний ризик, що провокується або підсилюється будь-якими несприятливими і небезпечними природними процесами або явищами. Відповідно, під природно-техногенними надзвичайними ситуаціями (ПТНС) розуміються будь-які НС в техносфері, що викликаються тими чи іншими природними подіями.
Опис: Прогнозування ПТНС також буває в значній мірі ускладнене, оскільки пов'язано з необхідністю прогнозу не тільки самих несприятливих і небезпечних природних процесів і явищ, здатних викликати техногенні аварії, але також і з прогнозуванням синергетичних ефектів, що відбуваються в техносфері в результаті небезпечних природних впливів і призводять до НС. Для прогнозу ПТНС необхідно враховувати не тільки параметри і характер прояву і поширення природних небезпек різного генезису, але також ступінь схильності і уразливості по відношенню до них різних об'єктів техносфери. Особлива увага повинна приділятися прогнозуванню екстремальних природних явищ, в зону дії яких потрапляють потенційно небезпечні об'єкти (АЕС, інші радіаційно небезпечні об'єкти, хімічні та нафтохімічні виробництва, гідротехнічні споруди, нафтопроводи, сховища різних забруднюючих речовин і інші).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/8685
Розташовується у зібраннях:Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21.02.2019_НУЦЗУ.pdf186,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.