Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/8971
Назва: Вектори корекції прийняття власного тіла у жінок, які працюють в ДСНС
Автори: Ушакова, Ірина Михайлівна
Скориніна-Погребна, Ольга Володимирівна
Чанкова, Ірина Сергіїїна
Ключові слова: образ Я
особистісне самоприйняття
ставлення до себе
образ тіла
прийняття тіла
жіночність
жіноча ідентичність
корекція
Дата публікації: кві-2019
Видавництво: Запоріжжя: Класичний приватний університет
Бібліографічний опис: Теорія і практика сучасної психології. – № 1, Т.1. – 2019 - Запоріжжя: Класичний приватний університет.- С. 95-99.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто питання прийняття власного тіла жінками, які працюють в ДСНС України. Вказано, що ставлення до власного тіла – важлива складова особистісного самоприйняття в цілому, а тілесний образ – частина складного і багаторівневого утворення – образу Я. Наведено результати опитування працівниць ДСНС, яке дало змогу виявити шість груп жінок за ставленням до власного тіла: повне прийняття, позитивне ставлення з елементами самокритики, позитивне ставлення за рахунок роботи над собою, нейтральне ставлення, негативне нефіксоване ставлення, небажання обговорювати тему тілесності. З’ясовано, що жінкам, які належать до кожної з названих груп, може бути притаманне як конструктивне, так і деструктивне тілесне самоставлення і поведінка. Саме останнє і потребує корекції. Було також названо ряд напрямків корекції ставлення до власного тіла.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/8971
Розташовується у зібраннях:Кафедра психології діяльності в особливих умовах

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТіПСП 04.19.pdf274,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.