Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9003
Назва: Робота земських установ Харківської губернії по боротьбі з епідеміями тифу та холери у 1919 р.
Автори: Логовський, Ігор Миколайович
Харламов, Михайло Іванович
Ключові слова: Харківська губернія, земство, висипний тиф, протихолерні бараки, дезінсекційні камери, тифозні ізолятори, «Чрезсыптиф», «Губкомздрав».
Дата публікації: 2019
Видавництво: Гілея
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження стала робота харківського губернського земства по боротьбі з епідеміями висипного тифу та холери в останній рік свого існування. В результаті цієї роботи був створений протиепідемічний санітарний регламент, земський губернський аптечний склад, влаштовані холерні та тифозні бараки, тифозні ізолятори, відкриті притулки з дезінсекційними камерами, забезпечено доступ населення Харкова до безкоштовних лазень, медики були забезпечені засобами дезінфекції та провели санітарну обробку помешкань холерних хворих і місць скупчення біженців, отримані фінансові кошти на протиепідемічну роботу, відновлено транспорт для доставки епідемічних хворих до місць лікування. Результатом цих заходів стало припинення епідемії холери та значне зменшення масштабів епідемії висипного тифу. В статті використовувались проблемно– хронологічний, порівняльно–історичний, історико–системний методи дослідження, що дозволило отримати об’єктивні наукові висновки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9003
ISSN: 2076-1554
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Історія 141-страницы-1-2,94-100,176.pdf20,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.