Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9419
Назва: Підвищення безпеки складів з паливо-мастильними матеріалами військових частин
Автори: Трегубов, Д.Г.
Дадашов, І.Ф.
Киреев, А.А.
Корчагіна, А.П.
Кондратюк, І.С.
Ключові слова: піноскло
пожежогасіння та вогнезахист
змочування
гель
пожежі класу В
Дата публікації: тра-2019
Видавництво: НТУ "ХПІ"
Бібліографічний опис: Кондратюк І.С., Кірєєв О.О., Трегубов Д.Г., Дадашов І.Ф., Корчагіна А.П. Підвищення безпеки складів з паливо-мастильними матеріалами військових частин / Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХXVІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2019, 15–17 травня 2019 р.: у 5 ч. Ч. V. / за ред. проф. Сокола Є.І. – Харків: НТУ “ХПІ”. – с. 73.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано засіб для припинення горіння рідин на основі ізолюючих властивостей негорючих гелів і плавучості деяких пористих негорючих матеріалів. Як негорючі матеріали з достатньою плавучістю було обрано гранульоване піноскло (ПС). Існує оптимальне співвідношення між плавучістю та ізолювальною здатністю гранульованого ПС, який реалізується для фракції піноскла 1,0–1,5 см. За умови утворення на поверхні рідких палив шару ПС 12 см досягається можливість погасити пожежу з мінімальною витратою подавання гелеутворювальної системи (ГУС) 0,2 г/см2.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9419
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЕЗИ MicroCAD 2019 ВІТВ НТУ ХПІ (Трегубов).pdfГасіння рідин вологим піносклом328,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.