Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9420
Назва: Силіко-фосфатні покриття по текстильних матеріалах
Автори: Тополь, М.Є.
Тарахно, О.В.
Плетюк, М.Є.
Скородумова, Ольга Борисовна
Ключові слова: коагулятор
пожежогасіння та вогнезахист
фосфати амонію та натрію
силоксановий каркас гелю
ТЕОС групи
Дата публікації: тра-2019
Видавництво: НТУ “ХПІ”
Бібліографічний опис: Тополь М.Є., Плетюк М.Є., Скородумова О.Б., Тарахно О.В. Силіко-фосфатні покриття по текстильних матеріалах / Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХXVІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2019, 15–17 травня 2019 р.: у 5 ч. Ч. V. / за ред. проф. Сокола Є.І. – Харків: НТУ “ХПІ”. – с. 142.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що використання як коагуляторів розбавлених розчинів фосфатів амонію та натрію сприяє частковому проникненню в силоксановий каркас гелю ТЕОС груп [PO4] з утворенням силікофосфатного полімеру приблизної будови: [SiO(OH)3-n(PO4)n]m. Показано, що для підвищення еластичності просочених тканин необхідно використовувати розбавлені комплексні золі (водою або спиртом у співвідношенні відповідно 1:2 та 2:1). Вивчено вплив типу фосфатовмісної добавки на вогнестійкість та площу пошкодження просочених текстильних матеріалів. Встановлено, що найбільш ефективним є використання діамоній гідрофосфату, наявність якого в гелях, розбавлених водою і спиртом у співвідношенні відповідно 1:2 і 2:1, забезпечує підвищення вогнестійкості тканин і значно знижує площу їх пошкодження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9420
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЕЗИ MicroCAD 2019 ВІТВ НТУ ХПІ (Тарахно).pdfВогнестійкі покриття тканин326,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.