Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9466
Назва: Розрахунково-експериментальна оцінка надійності гумо-кордних напірних рукавів
Автори: Назаренко, Сергій Юрійович
Калиновський, Андрій Якович
Чернобай, Геннадій Олександрович
Ларін, Олексій Олександрович
Назаренко, Володимир Юрійович
Дата публікації: 2019
Видавництво: ФОП Панов А.М.
Бібліографічний опис: Розрахунково-експериментальна оцінка надійності гумо-кордних напірних рукавів: монографія / С.Ю. Назаренко, Г.О. Чернобай, О.О. Ларін, А.Я. Калиновський, В.Ю. Назаренко. – Х.: ФОП Панов А.М., 2019. 136 с.
Короткий огляд (реферат): У монографії проведено аналіз конструкцій напірних рукавів (НР), особливостей їх експлуатації та методів випробувань на цілісність та герметичність. Наведено результати експериментальних досліджень зміни тиску в рукавній лінії під час гасіння пожеж. Статистичною обробкою встановлено максимальне експлуатаційне значення тиску, що визначає силове навантаження НР. Експериментально визначено фізико-механічні властивості матеріалів гумо-кордних НР, зокрема модулів пружності та коефіцієнтів дисипації при деформації розтягання у поздовжньому та поперечному напрямках, а також модулі пружності та коефіцієнтів дисипації при зсуві з випробувань на кручення. Наведено результати експериментальних випробувань гумо-кордних матеріалів з визначення їх пружних та в’язкопружних характеристик і випробувань на втомливу міцність до та під час штучного старіння матеріалу. Проведено числові розрахунки параметрів напружено-деформованого стану рукавів, як неушкоджених, так і з дефектами, на розробленій методом скінченних елементів моделі, адекватність якої доведено експериментально. На основі проведеної роботи розроблено прототип відповідного випробувального пристрою, експериментальною експлуатацією якого доведено як його працездатність та адекватність прийнятих у процесі розробки математичної моделі припущень, так і доцільність запропонованого методу пошуку прихованих дефектів рукавів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/9466
ISBN: 978-617-7771-69-1
Розташовується у зібраннях:Інженерної та аварійно-рятувальної техніки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.