Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11775
Назва: РОЗРОБКА СКЛАДІВ ВОГНЕТРИВКОГО БЕТОНУ
Автори: Дейнека, В.В.
Волощук, А.Д.
Ключові слова: фізико-хімічні властивості
шлакостійкість
гранулометричний склад
корунд
бетон
ступінь розміцнення
Дата публікації: жов-2020
Видавництво: НТУ “ХПІ”
Бібліографічний опис: Дейнека В.В., Волощук А.Д. РОЗРОБКА СКЛАДІВ ВОГНЕТРИВКОГО БЕТОНУ // XXVII Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2020), 28-30.10.2020.
Короткий огляд (реферат): Визначено гранулометричний склад заповнювача - електроплавленого корунду за допомогою симплекс-гратчастого метода планування експерименту. Визначено основні фізико-механічні та технічні властивості отриманого бетону і встановлено, що отриманий бетон є високоміцним, щільним матеріалом, придатним для створення монолітних конструкцій. Визначено залежність міцності отриманого бетону від температури і встановлено, що найбільший ступінь розміцнення спостерігається до 800 °С, це відповідає видаленню вологи із гідратованого цементу. Понад 1000 °С починається спікання матеріалу з отриманням щільної керамічної структури. Визначено шлакостійкість отриманого бетону і встановлено, що для обраного основного шлаку глибина роз’їдання складає 2,8 мм, для кислого шлаку – 2 мм. Таким чином, отриманий бетон є шлакостійким до дії як основних, так і кислих шлаків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11775
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези весна 2020 MicroCAD.docxШлакостійкість бетону16,03 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.