Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12931
Назва: Дослідження впливу типу мінеральної кислоти на одержання золю кремнекислоти з розчинів рідкого скла
Автори: Скородумова, Ольга Борисовна
Тополь, М.Є.
Ключові слова: гелеобразующие системы
рідке скло
Дата публікації: кві-2021
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Тополь М.Є. Дослідження впливу типу мінеральної кислоти на одержання золю кремнекислоти з розчинів рідкого скла // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2021. С.420.
Короткий огляд (реферат): При повільному додаванні оцтової кислоти малими порціями утворюється буферний розчин, який має занадто малу буферну ємність по відношенню до концентрації іонів натрію і швидкого зниження концентрації іонів Н+ з кремнієвої кислоти. Різке додавання великої кількості оцтової кислоти в розчин рідкого скла забезпечує потрібне співвідношення іонів Na+ і Н+ з СН3СООН, тому зміна концентрації іонів водню з кремнієвої кислоти, яка піддається поліконденсації, не впливає на загальну концентрацію іонів Н+, і рН розчину залишається на рівні 5,5-6 - тривалий час.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12931
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нуцзустуд2021(ТопольСкородумова).pdfГель з рідкого скла1,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.