Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14169
Назва: Захист скломатеріалів від біокорозії як фактор екологічної безпеки
Автори: Цитлішвілі К.О. Саввова О.В. Бабіч О.В. Зінченко І.В. Топчий В.Л.
Дата публікації: 2018
Видавництво: Наково-практичний журнал
Бібліографічний опис: Цитлішвілі К.О., Саввова О.В., Бабіч О.В., Зінченко І.В., Топчий В.Л. Захист скломатеріалів від біокорозії як фактор екологічної безпеки. Екологічні науки : науково-практичний журнал. 2018. № 2(21). С. 12-16. 236 с.
Серія/номер: Екологічні науки;2 (21)
Короткий огляд (реферат): Визначено необхідність захисту від біокорозії об’єктів життєдіяльності людини в аспекті захисту навколишнього середовища від забруднень. Проаналізовано комплексний підхід до вирішення проблеми біологічних пошкоджень силікатних матеріалів в процесі їх експлуатації. Визначено особливості біокорозії скломатеріалів та способи їх захисту від біоуражень мікроорганізмами. Встановлено токсичну дію плівок на основі оксидів цинку та стануму на поверхні скломатеріалів на мікроорганізми Аsp. Niger. Оцінка біостійкості композиційних матеріалів дозволила встановити їх стійкість до руйнування мікроорганізмами. Встановлена перспективність застосування розроблених скломатеріалів для зниження техногенного навантаження на екосистему.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14169
ISSN: 2306-9716
Розташовується у зібраннях:Без названия

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Захист.pdfЗахист скломатеріалів від біокорозії як фактор екологічної безпеки225,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.