Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14854
Назва: Метод та модель підвищення точності прогнозування процесу виникнення техногенних надзвичайних ситуацій в державі
Інші назви: Збірник тез доповідей науково-практичної конференції «Службово-бойова діяльність Національної гвардії України: сучасний стан, проблеми та перспективи», Секція 2 «Технічне та тилове забезпечення службово-бойової діяльності Національної гвардії України: сучасний стан, проблеми та перспективи»
Автори: Іванець, Григорій Володимирович
Горєлишев, Станіслав Анатолійович
Ключові слова: модель прогнозування техногенних надзвичайних ситуацій
НС техногенного характеру
Дата публікації: 14-бер-2019
Видавництво: Національна Академія Національної гвардії України. – Харків.
Серія/номер: С. 60 – 61;
Короткий огляд (реферат): Для прогнозування процесу виникнення надзвичайних ситуацій (НС) техногенного характеру в державі широко застосовують методи регресійного аналізу. Регресійна модель такого процесу, як правило, носить нелінійний характер і представляється у вигляді степеневого поліному. При оцінці параметрів моделі методом найменших квадратів не завжди забезпечується постійність дисперсії залишків для кожного спостереження або групи спостережень. Це призводить до того, що параметри регресійної моделі не будуть мати мінімальну дисперсію, що погіршує точність прогнозу. Одним із способів вирішення цієї проблеми є застосування зваженого метода найменших квадратів (МНК) для оцінки параметрів регресійної моделі, який дозволяє врахувати похибки регресійної моделі і уточнити оцінки її параметрів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14854
Розташовується у зібраннях:Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.