Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/163
Назва: Сучасна вітчизняна освіта в контексті глобального розвитку ХХІ століття
Автори: Язиков, Олексій Іванович
Ключові слова: Національна система освіти, освітні парадигми, вимоги сучасного ринку освіти
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харків: НМЦ ПТО
Бібліографічний опис: Професійна освіта: теорія і практика: Науково-методичний журнал. – № 1 – 2 (39 – 40). – Харків: НМЦ ПТО, 2014. – С. 26 – 41.
Короткий огляд (реферат): Головними принципами реформ у вітчизняній освітянській галузі сьогодні стають такі положення: 1. Демократизація всього освітнього простору, яка передбачає: ліквідацію монополії держави на освіту та перехід до такої суспільно-державної системи, в якій особистість, суспільство й держава є рівноправними партнерами та головною метою якої буде створення максимально сприятливих умов для вільного, творчого розвитку особистості; децентралізацію управління освітою; автономність навчальних закладів, їхня самостійність у виборі стратегії й тактики свого розвитку, цілей, змісту й методів роботи, їх юридична, фінансова та економічна незалежність; реалізацію в освітній практиці педагогіки співробітництва та особистісних, суб’єкт-суб’єктних відносин; 2. Багатоукладність і варіативність освіти, які передбачають можливість вибору навчального закладу, форм і методів навчання та виховання; навчальних планів, програм, спеціалізації тощо; 3. Регіоналізація освіти, відмова від унітарного освітнього простору на користь локалізованих на основі регіональних відмінностей місцевих освітніх систем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/163
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізико-математичних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Suchasna osvita_Yazykov_2014.pdf239,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.