Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17104
Назва: Попередження гниття матеріалів рослинно-го походження та його наслідків шляхом радіаційної обробки
Автори: Трегубов, Д.Г.
Вілль, М.Ю.
Ключові слова: рослинні матеріали
самозаймання
радіаційна обробка
доза опромінення
Дата публікації: бер-2023
Видавництво: Національний університет «Львівська політехніка»
Бібліографічний опис: Попередження гниття матеріалів рослинного походження та його наслідків шляхом радіаційної обробки // Сталий розвиток: захист навколишнього середовища. Енергоощадність. Збалансоване природокористування. VІІІ Міжнародний молодіжний конгрес, 02-03 березня 2023. Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2023. С.99
Короткий огляд (реферат): Для стаціонарної обробки по сторонах екранованої ємності розташовують 4 джерела γ-випромінювання ( 60Со або 137Сs) з отриманням діапазону впливу по об’єму матеріалу 4,5–9,5 кГр, що забезпечує достатній ступінь дезінфекції, подовження строків зберігання, запобігання або припинення процесів самонагрівання під час зберігання. Для відкритого обробляння сіна, збіжжя, торфу та інших скупчень рослинних матеріалів забезпечують сканування скупчення іонізуючим випромінюванням, направленим вертикально у землю, з досягненням дози опромінення не більше, ніж 9,5 кГр – для сіна або збіжжя, та до 49 кГр – для торфу та сміття, що забезпечує достатній рівень дезінфекції у внутрішніх шарах оброблюваного матеріалу. Таку обробку можна здійснювати кран-балкою, висувними стрілами, квадрокоптерами.
Опис: The issue of the plant materials spoilage origin prevention due to the microorganisms vital activity, which in the worst case ends with the burning occurrence with an explosion, is considered. It is proposed to prevent the such materials spontaneous self-heating to use the radiation ionizing irradiation in limited doses, as it is already implemented in the world for food products. It is recommended that the radiation dose limit is 9.5 kGy for food products, and 49 kGy for non-food products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17104
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СталийРозвитокКонгрес2023 (1).pdfрадіаційне запобігання мікробіологічного самозаймання810,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.