Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18500
Назва: ЗНАЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ТА КУЛЬТУРНОЇ СКЛАДОВОЇ У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ
Автори: Колоколов, Віталій Олексійович
Жогло, Володимир Миколайович
Хмелюк, Олександр Володимирович
Коваль, С.С.
Лебедєв, С.І.
Ключові слова: компетентність, компетенція, культурологічний підхід, освітнє середовище, соціокультурна компетентність, фізична культура, спорт.
Дата публікації: 3-лис-2023
Видавництво: Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.
Бібліографічний опис: Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт)
Серія/номер: В и п у с к 9 (169) 23;
Короткий огляд (реферат): Значення соціальної та культурної складової у підготовці фахівців з фізичного виховання та спорту. Стаття досліджує важливість та структуру соціальної та культурної складової у майбутніх фахівців з фізичної культури і спорту. Мета – визначити особливості підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту з урахуванням формування соціокультурної компетентності. Методи: теоретичні методи педагогічного дослідження. Результати та їх обговорення. Представлений аналіз впливу соціокультурних факторів на професійний розвиток фахівців у галузі фізичної активності і спорту та встановлено, що вони є невід’ємною частиною їхньої освіти.
Опис: Розглянуто різні аспекти соціокультурних компетенцій, такі як міжкультурна комунікація, розуміння культурних різниць, лідерство та робота в групі. Визначено структуру соціокультурної компетентності майбутніх фахівців галузі фізичної культури та спорту, включаючи різні рівні та компоненти, такі як когнітивно-інформаційний, змістовно-аксіологічний, комунікативно-діяльнісний, які сприяють розвитку цієї компетентності у здобувачів освіти. Висновки. Проведене дослідження встановило важливість формування соціокультурної компетентності у майбутніх спеціалістів фізичної культури і спорту під час навчання в закладах освіти. Обґрунтовано, що розвиток фізичної культури особистості повинен відбуватися в контексті студентоцентричного підходу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18500
ISSN: DOI 10.31392/NPU-nc.series15.2023.9(169).12
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної підготовки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.