Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18836
Назва: Гальванохімчні функціональні покриття тернарними сплавами кобальту з молібденом та вольфрамом
Автори: Гапон, Ю.К.
Слепужніков, Є.Д.
Чиркіна-Харламова, М.А.
Грицина, І.М.
Гапоненко, Ю.І.
Ключові слова: ГАЛЬВАНОХІМІЧНІ ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОКРИТТЯ
гальванохімічний синтез
сплави кобальту
корозійна стійкість
Дата публікації: чер-2023
Видавництво: ФОП Панов А. М.
Короткий огляд (реферат): У монографії розроблено технологію гальванохімічного синтезу пок риттів тернарними сплавами Co–Mo–W з полілігандних електролітів для одержання матеріалів із поліпшеними фізико-механічними властивос тями. Визначено константи нестійкості та склад моно- та білігандних комплексів кобальту та запропоновано цитратно-дифосфатну та амо нійно- цитратну системи для осадження сплавів кобальту з вольфрамом та молібденом.
Опис: Обгрунтовано вплив складу електролітів та режимів осадження (стаціонарний та імпульсний) на вміст компонентів, морфологію, структуру, функціональні властивості та ефективність процесу. Запропоновано технологічну схему електролі тичного формування функціональних покриттів сплавами кобальту з мо лібденом і вольфрамом та розроблено відповідні технологічні інструкції. Встановлено високу корозійну стійкість покриттів, а також нададитвне зростання мікротвердості та каталітичної активності порівняно з вихід ними компонентами сплаву. Наукове видання призначене для науково-педагогічних працівників, ад’юнктів (аспірантів), здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Радіаційний та хімічний захист», «Охорона праці», «Еколо гічна безпека», «Технологічно-екологічна безпека».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18836
ISBN: 978-617-8113-50-6
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монография (Гапон).pdf5,91 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.