Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19111
Назва: Фізико-хімічні основи розвитку та гасіння пожеж горючих рідин
Автори: Трегубов, Д.Г.
Чиркіна-Харламова, М.А.
Гапон, Ю.К.
Мінська, Н.В.
Дадашов, І.Ф.
Ключові слова: гасіння рідин
горіння рідин
виникнення горіння
розвиток пожеж
пожежогасіння
піноскло
Дата публікації: 2023
Видавництво: НУЦЗ України
Бібліографічний опис: Д.Г. Трегубов, І.Ф. Дадашов, Н.В. Мінська, Ю.К. Гапон, М.А. Чиркіна. Фізико-хімічні основи розвитку та гасіння пожеж горючих рідин. Х.: НУЦЗ України, 2023. 230 с.
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику докладно розглянуто особливості процесів виникнення, розвитку та припинення горіння рідин. Різноманітність процесів, які супроводжують розвиток горіння рідин дозволило залучити до розгляду більшість питань, що входять до складу навчальних програм з вивчення дисциплін «Теорія розвитку та припинення горіння» і «Теорія горіння та вибуху» у в галузях знань 26 «Цивільна безпека» та 16 «Хімічна та біоінженерія». У посібнику узагальнено відомості щодо умов виникнення пожежної небезпеки рідин, умов та режимів виникнення горіння рідин, особливостей розвитку пожеж рідин, у тому числі масштабних, можливостей сучасних та перспективних методів гасіння пожеж рідин, а також методики розрахунку відповідних параметрів. Рівень викладення матеріалу навчального посібника дозволяє використовувати його у навчальному процесі для здобувачів вищої освіти, для здобувачів наукового ступеня доктора філософії, а також для практичних фахівців, які працюють у сферах пожежної безпеки та цивільного захисту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19111
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
титул.pdfТитулПосібник157,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
ФХОПРпрепрінт.pdf4,72 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.