Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19641
Назва: Визначення взаємного впливу поверхневих водних об’єктів з урахуванням наявності ґрунтових вод (на прикладі річок Сула та Псел)
Автори: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Дармофал, Е.А.
Ключові слова: вплив
поверхневі водні об'єкти
ґрунтові води
кореляція
Дата публікації: 27-жов-2023
Бібліографічний опис: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Дармофал Є.А. Визначення взаємного впливу поверхневих водних об’єктів з урахуванням наявності ґрунтових вод (на прикладі річок Сула та Псел). Екологічно орієнтована вища освіта. Методологія та практика – 2023: збірник матеріалів Всеукраїнської конференції з проблем вищої освіти з міжнародною участю (27 жовтня 2023 р.). Харків. 2023. С. 37 – 39.
Короткий огляд (реферат): Питна вода є надзвичайно важливою для здоров'я людини і відіграє ключову роль у фізіологічних процесах: необхідна для підтримки водно-сольового балансу організму, розчинення та видалення токсинів, сприяє розповсюдженню поживних речовин і т.д. Згідно з даними звіту «Аналіз впливу кліматичних змін на водні ресурси України» автори встановили, що станом на 2021 рік 65% підземних водних ресурсів зосереджено у північній та північно-західній частинах України (Дніпровсько-Донецький та Волино-Подільський артезіанські басейни), проте південна частина України, навпаки, має обмежені ресурси підземних вод. Загальні відновні водні ресурси України становлять 175,3 км3 на рік, з яких 97% формується за рахунок поверхневого річкового стоку і лише 3% (5 км3) за рахунок підземних вод. Аналіз останній публікацій і досліджень показав, що були проведені дослідження якості поверхневих та підземних вод України та виявлено причини погіршення їх екологічного стану, але недостатньо уваги було приділено дослідженню взаємного впливу поверхневих водних об’єктів за течією основної річки з урахуванням наявності ґрунтових вод.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19641
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко, Пономаренко, Дармофал_Харків_2023.pdf1,44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.