Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19641
Title: Визначення взаємного впливу поверхневих водних об’єктів з урахуванням наявності ґрунтових вод (на прикладі річок Сула та Псел)
Authors: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Дармофал, Е.А.
Keywords: вплив
поверхневі водні об'єкти
ґрунтові води
кореляція
Issue Date: 27-Oct-2023
Citation: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Дармофал Є.А. Визначення взаємного впливу поверхневих водних об’єктів з урахуванням наявності ґрунтових вод (на прикладі річок Сула та Псел). Екологічно орієнтована вища освіта. Методологія та практика – 2023: збірник матеріалів Всеукраїнської конференції з проблем вищої освіти з міжнародною участю (27 жовтня 2023 р.). Харків. 2023. С. 37 – 39.
Abstract: Питна вода є надзвичайно важливою для здоров'я людини і відіграє ключову роль у фізіологічних процесах: необхідна для підтримки водно-сольового балансу організму, розчинення та видалення токсинів, сприяє розповсюдженню поживних речовин і т.д. Згідно з даними звіту «Аналіз впливу кліматичних змін на водні ресурси України» автори встановили, що станом на 2021 рік 65% підземних водних ресурсів зосереджено у північній та північно-західній частинах України (Дніпровсько-Донецький та Волино-Подільський артезіанські басейни), проте південна частина України, навпаки, має обмежені ресурси підземних вод. Загальні відновні водні ресурси України становлять 175,3 км3 на рік, з яких 97% формується за рахунок поверхневого річкового стоку і лише 3% (5 км3) за рахунок підземних вод. Аналіз останній публікацій і досліджень показав, що були проведені дослідження якості поверхневих та підземних вод України та виявлено причини погіршення їх екологічного стану, але недостатньо уваги було приділено дослідженню взаємного впливу поверхневих водних об’єктів за течією основної річки з урахуванням наявності ґрунтових вод.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19641
Appears in Collections:Кафедра прикладної механіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коваленко, Пономаренко, Дармофал_Харків_2023.pdf1,44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.