Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20072
Назва: Прогнозування температур самоспалахування н-алканів
Автори: Трегубов, Д.Г.
Трегубова, Ф.Д.
Ключові слова: пожежна небезпека
параметри
розрахунок
взаємозв'язок
Дата публікації: кві-2024
Видавництво: НУЦЗ України
Бібліографічний опис: Трегубова Ф.Д. Трегубов Д.Г. Прогнозування температур самоспалахування н-алканів // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2024. С. 109.
Короткий огляд (реферат): Проведено пошук способів опису зміни температури самоспалахування (tсс) від концентраційних меж поширення полум’я (КМПП) та деяких інших факторів, як спроба звільнитися від необхідності розрахунку середньої довжини молекули. Якщо розглядати КМПП як модулюючу залежність для tсс, то можна відзначити, що в цілому в одному гомологічному ряді значення КМПП пропорційні кількості атомів карбону, але ця залежність не лінійна, а має експоненційний характер: для перших членів ряду ці значення виявляються завищеними. Причому для нижньої КМПП н-алканів існує стабілізація показника Кφ=φнnс=7,27 з коливанням у 5 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20072
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MNPK_2024студНУЦЗУ (2).pdfРозрахунок Тсс648,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.