Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/21649| Назва: | DEVELOPMENT OF OAT MALT PRODUCTION TECHNOLOGY USING PLASMOCHEMICALLY ACTIVATED AQUEOUS SOLUTIONS |
| Автори: | Рудаков, Сергій Валерійович Гарбуз, Сергій Ковальова, Олена Діхтяр, Альона Онищенко, Людмила |
| Ключові слова: | malting, oat malt, gluten-free product, plasma-chemical activation, hydrogen peroxide |
| Дата публікації: | 21-жов-2024 |
| Бібліографічний опис: | Eastern-European Journal of Enterprise Technologies |
| Серія/номер: | 5(6) 21;С.80-91 |
| Короткий огляд (реферат): | The object of the study was oat malt production. The result of the presented study is the development of a technology for gluten-free oat malt production using cold plasma-treated technological solutions. The material for the study was oat grain. The main technological task is to obtain high-quality oat malt, which, in turn, will be suitable for producing gluten-free beverages and highly nutritious foods. The expediency of using cold plasma-treated aqueous solutions as an activator of the oat malting process and an effective disinfectant of the technological process and the finished product (oat malt) was experimentally proved |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/21649 |
| ISSN: | 1729-3774 |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Скопус 2024-727616-1-10-20241030.pdf | 498,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.


