Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3223
Назва: Способы снижения сернистости кокса: теория и практика (Обзор)
Автори: Трегубов, Д.Г.
Мирошниченко, Д.В.
Ключові слова: вугілля
температура
сульфидна сірка
сірка
зниження сірчистості
коксування
кокс
фізико-хімічні властивості
Дата публікації: 2005
Видавництво: Металлург
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г. Способы снижения сернистости кокса: теория и практика (Обзор) / Трегубов Д.Г., Мирошниченко Д.В. // Кокс и химия. - Металлург. - 2005. - № 6. - с. 7-15.
Серія/номер: Кокс и химия;№ 6
Короткий огляд (реферат): Описано генезис і види сірки в вугіллі і поведінку сірки при коксуванні. Розглянуто шляхи зниження сірчистості коксу, такі як: інтенсифікація прямого відновлення піритної сірки, Са-вмістні добавки, технологічні чинники, спосіб гасіння коксу, фізико-хімічна обробка коксу. Проведено дослід з нагріву коксу в діапазоні температур до 2000 ° С, що призвело до видалення в першу чергу сульфидной сірки.
Опис: Efficiency of operation of blast furnace is determined by quality of coke. The coke quality is dependent on sulfur content in it. Increase in the sulfur content leads to increase in the coke reactivity. The sulfur contents can be reduced by means of utilizing the coals with low sulfur amount. Various coals have been characterized. Mathematical model of sulfur content has been developed. The sulfur content can also be reduced in process of coal carbonization. Influence of various technological factors of the process on the sulfur content has been noted. Physicochemical processing of coke has been described.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3223
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tregubov№6_2005kih.pdfОбессеривание877,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.