Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5409
Назва: Характеристика проблем удосконалення системи післядипломної освіти в підрозділах цивільного захисту
Автори: Гонтар, Павло Сергійович
Єлізаров, Олександр Вікторович
Ключові слова: післядипломна освіта, перепідготовка, спеціалізація, підвищеня кваліфікації, стажування
Дата публікації: 2013
Видавництво: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції курсантів та студентів. Харків: НУЦЗ України, 2013 – c. 114-115.
Короткий огляд (реферат): Післядипломна освіта створює умови для безперервності та наступності освіти і включає: перепідготовку; підвищення кваліфікації; спеціалізацію; стажування. Проблемні питання стосуються такого виду післядипломної освіти як підвищення кваліфікації з відривом від роботи. У Настанові [1] вказано, що загальна потреба у підвищенні кваліфікації визначається, виходячи зі штатної чисельності по кожній категорії осіб рядового і начальницького складу, з урахуванням: некомплекту штатів; осіб, які навчаються в аспірантурі, ад’юнктурі, докторантурі, у відомчих навчальних закладах за заочною формою навчання; осіб, які у поточному році підлягають звільненню зі служби; жінок, які знаходяться у відпустці по вагітності, пологах і догляду за дитиною або які мають дітей віком до восьми років; осіб зі стажем роботи у посаді менше трьох років. Кадровий апарат часто не використовує це положення Настанови. Відряджає осіб, які мають менший стаж роботи на посаді, навчаються у ВНЗ за заочною формою навчання, або працюють на посаді, яка не відповідає тій категорії, за якою проводиться підвищення кваліфікації.
Опис: Післядипломна освіта створює умови для безперервності та наступності освіти і включає: перепідготовку; підвищення кваліфікації; спеціалізацію; стажування. Проблемні питання стосуються такого виду післядипломної освіти як підвищення кваліфікації з відривом від роботи. У Настанові [1] вказано, що загальна потреба у підвищенні кваліфікації визначається, виходячи зі штатної чисельності по кожній категорії осіб рядового і начальницького складу, з урахуванням: некомплекту штатів; осіб, які навчаються в аспірантурі, ад’юнктурі, докторантурі, у відомчих навчальних закладах за заочною формою навчання; осіб, які у поточному році підлягають звільненню зі служби; жінок, які знаходяться у відпустці по вагітності, пологах і догляду за дитиною або які мають дітей віком до восьми років; осіб зі стажем роботи у посаді менше трьох років. Кадровий апарат часто не використовує це положення Настанови. Відряджає осіб, які мають менший стаж роботи на посаді, навчаються у ВНЗ за заочною формою навчання, або працюють на посаді, яка не відповідає тій категорії, за якою проводиться підвищення кваліфікації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/5409
Розташовується у зібраннях:Кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МК_Гонтарь_2013.PDF208,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.