Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7008
Назва: Взаємовідносини НКВС України УСРР та Українського Військового Округу (УВО) з питань пожежної безпеки у другій половині 1920-х років.
Автори: Харламов, Михайло Іванович
Гонтаренко, Людмила Олександрівна
Ключові слова: НКВС (Народний Комісаріат Внутрішніх Справ), УВО (Український Військовий Округ), пожежні команди, пожежа, взаємодія.
Дата публікації: 2018
Видавництво: Гілея
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є розгляд основних аспектів співробітництва наркомату внутрішніх справ та представництва збройних сил СРСР на території України в галузі пожежної охорони у ІІ половині 1920–х років. В науковій розвідці характеризуються загальні питання взаємної відповідальності вогнеборців з НКВС УСРР та УВО УСРР, особливості підпорядкування військових вогнеборців комунальним професійним пожежним командам під час гасіння пожеж. Також розглядаються малодосліджені питання передачі досвіду пожежогасіння професійними пожежними командами військовим пожежним РСЧА (Робітничо–Селянська Червона Армія). В статті використовувалися проблемно–хронологічний та історико– системний методи дослідження, що дозволили достатньо об’єктивно підійти до аналізу зазначених наукових питань. Дана наукова стаття базується на архівних джерелах Державного архіву Харківської області (ДАХО), що частково вперше введені у науковий обіг.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7008
ISSN: 2076-1554
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Статья Гилея июнь 2018.pdf2,42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.