Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7008
Title: Взаємовідносини НКВС України УСРР та Українського Військового Округу (УВО) з питань пожежної безпеки у другій половині 1920-х років.
Authors: Харламов, Михайло Іванович
Гонтаренко, Людмила Олександрівна
Keywords: НКВС (Народний Комісаріат Внутрішніх Справ), УВО (Український Військовий Округ), пожежні команди, пожежа, взаємодія.
Issue Date: 2018
Publisher: Гілея
Abstract: Метою дослідження є розгляд основних аспектів співробітництва наркомату внутрішніх справ та представництва збройних сил СРСР на території України в галузі пожежної охорони у ІІ половині 1920–х років. В науковій розвідці характеризуються загальні питання взаємної відповідальності вогнеборців з НКВС УСРР та УВО УСРР, особливості підпорядкування військових вогнеборців комунальним професійним пожежним командам під час гасіння пожеж. Також розглядаються малодосліджені питання передачі досвіду пожежогасіння професійними пожежними командами військовим пожежним РСЧА (Робітничо–Селянська Червона Армія). В статті використовувалися проблемно–хронологічний та історико– системний методи дослідження, що дозволили достатньо об’єктивно підійти до аналізу зазначених наукових питань. Дана наукова стаття базується на архівних джерелах Державного архіву Харківської області (ДАХО), що частково вперше введені у науковий обіг.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7008
ISSN: 2076-1554
Appears in Collections:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Статья Гилея июнь 2018.pdf2,42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.