Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12218
Title: ЕКОЛОГІЧНЕ ХАРЧУВАННЯ ТА ЯКІСТЬ НАЦІОНАЛЬНОГО БУТТЯ
Authors: Юрченко, Любов Іванівна
Keywords: Екологічне харчування
традиції етносу
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНУРЕ
Citation: Культурне розмаїття: матеріальна та нематеріальна культура різних країн світу: зб. матеріалів ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції
Abstract: Adaptation of an organism to certain climatic conditions and type of food is transferred to posterity not only through communication and mutual consent, but is put genetically and hereditary irrespective of desire of the person. In national nutrition, the first place is occupied by the biological value of food, the ability to survive in extreme situations. Nutrition is not only the appropriate selection of products by biological value or biochemical composition, but also cooking methods and diet. The biological expediency of folk cuisine is primarily related to the type of metabolism in the human body, which has developed in a certain area.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12218
Appears in Collections:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Юрченко Л. екол харчув та якість нац буття.pdf505,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.