Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689
Title: До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407а як харчових добавок
Authors: Векшин, Віталій
Горбач, Тетяна
Бачинський, Руслан
Keywords: каррагінани
харчові
добавки
безпека
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Х. : НФаУ
Citation: Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: Матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції
Abstract: Каррагінани – сполуки сімейства полісахаридів, які були отримані з морських водоростей. Останніми роками вони знайшли широке застосування в якості харчових добавок Е407 и Е407а, які відіграють роль загусників, гелеутворювачів та емульгаторів у харчовій промисловості. При цьому, не дивлячись на те, що в теперішній час каррагінани признані цілком безпечними, питання їх застосування знаходиться у центрі активних дискусій.
Description: Пероральний вплив каррагінанів E407 та E407a у певних кількостях достовірно призводить до різноманітних патологічних станів організму, що потребує серйозного підходу до питання проведення докладних токсикологічних досліджень стосовно наслідків безконтрольного застосування каррагінанів у харчовій промисловості.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689
Appears in Collections:Кафедра прикладної механіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Векшин_с. 86.pdfВекшин ВО До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407А як харчових добавок446,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.