Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689
Назва: До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407а як харчових добавок
Автори: Векшин, Віталій
Горбач, Тетяна
Бачинський, Руслан
Ключові слова: каррагінани
харчові
добавки
безпека
Дата публікації: 14-кві-2023
Видавництво: Х. : НФаУ
Бібліографічний опис: Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: Матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції
Короткий огляд (реферат): Каррагінани – сполуки сімейства полісахаридів, які були отримані з морських водоростей. Останніми роками вони знайшли широке застосування в якості харчових добавок Е407 и Е407а, які відіграють роль загусників, гелеутворювачів та емульгаторів у харчовій промисловості. При цьому, не дивлячись на те, що в теперішній час каррагінани признані цілком безпечними, питання їх застосування знаходиться у центрі активних дискусій.
Опис: Пероральний вплив каррагінанів E407 та E407a у певних кількостях достовірно призводить до різноманітних патологічних станів організму, що потребує серйозного підходу до питання проведення докладних токсикологічних досліджень стосовно наслідків безконтрольного застосування каррагінанів у харчовій промисловості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Векшин_с. 86.pdfВекшин ВО До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407А як харчових добавок446,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.