Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689
Назва: | До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407а як харчових добавок |
Автори: | Векшин, Віталій Горбач, Тетяна Бачинський, Руслан |
Ключові слова: | каррагінани харчові добавки безпека |
Дата публікації: | 14-кві-2023 |
Видавництво: | Х. : НФаУ |
Бібліографічний опис: | Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: Матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції |
Короткий огляд (реферат): | Каррагінани – сполуки сімейства полісахаридів, які були отримані з морських водоростей. Останніми роками вони знайшли широке застосування в якості харчових добавок Е407 и Е407а, які відіграють роль загусників, гелеутворювачів та емульгаторів у харчовій промисловості. При цьому, не дивлячись на те, що в теперішній час каррагінани признані цілком безпечними, питання їх застосування знаходиться у центрі активних дискусій. |
Опис: | Пероральний вплив каррагінанів E407 та E407a у певних кількостях достовірно призводить до різноманітних патологічних станів організму, що потребує серйозного підходу до питання проведення докладних токсикологічних досліджень стосовно наслідків безконтрольного застосування каррагінанів у харчовій промисловості. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18689 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра прикладної механіки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Векшин_с. 86.pdf | Векшин ВО До питання безпеки застосування каррагінанів Е407 та Е407А як харчових добавок | 446,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.