Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19640
Назва: Методична розробка для проведення практичних занять з дисципліни «Рятувальна та загальна фізична підготовка (розділ - Загальна фізична підготовка)» Тема: «Гімнастика»
Автори: Колоколов, Віталій Олексійович
Ключові слова: витривалість, загальна фізична підготовка, розвиток
Дата публікації: 15-січ-2024
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Бібліографічний опис: кафедра фізичної підготовки
Короткий огляд (реферат): Методична розробка для проведення практичних занять з дисципліни «Рятувальна та загальна фізична підготовка (розділ - Загальна фізична підготовка)» Тема: «Гімнастика». Призначена для проведення практичних занять зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня освіти, буде корисна викладачам фізичної підготовки відомчих навчальних закладів та працівникам органів і підрозділів ДСНС України, які проводять заняття із загальної фізичної підготовки.
Опис: Заняття гімнастикою викликають специфічні морфологічні і функціональні зміни в організмі. Рухова діяльність гімнастів характеризується чергуванням динамічної роботи (власне силовий і швидкісно-силовий) зі статичними зусиллями. Значні силові напруги при гімнастичних вправах сприяють розвитку основних груп м'язів. Швидкісно-силова робота в сполученні з напрямком який швидко змінюється рухами при виконанні гімнастичних вправ підвищує рухливість нервових процесів і мобільність рухового апарата. У процесі занять гімнастикою робота м'язів стає більш скоординованою і суворо дозованою за часом і величиною зусилля, тому що удосконалюються функції органів почуттів. Гімнастичні вправи, зв'язані з незвичайними положеннями і швидкими переміщеннями в просторі, підвищують стійкість вестибулярного апарата.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19640
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Гимнастика методичка 2024.pdf625,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.